Ndryshimi i tabelave në pikat kufitare me Republikën e Greqisë është hapi i parë që e ka bërë shteti drejt ndryshimit të plotë të emrit kushtetues në Republika e Maqedonisë së Veriut, njofton Meta, transmeton Portalb.mk.

Sipas grupit ndër-resorial e obliguar për kryerjen e obligimeve nga Marrëveshja e Prespës mes Maqedonisë dhe Greqisë, afatet për ndryshim të plotë lëvizin prej 3 ditë dhe deri në 5 vjet nga hapja e kapitullit relevant të BE-së.