Lajmi se Asaf Ademi, apo Ministria e Kulturës do të “ndërrojë mënyrën e financimit të projekteve”, në pamje të parë nuk ka asgjë të keqe, por nëse e shohim se në këtë iniciativë të quajtur “Kultura është faqja kryesore e çdo shoqërie”, nuk ka asnkë shoqat apo organizat shqiptare e shohim se ministri ka rrënë nën influencën e presionit maqedonasve dhe tash më merr këshilla vetëm nga ata.