Nëse do të hapim frigoriferët e kujdo në botë do të vëmë re se gjithcka ruhet në tasa apo pjata plastike. Sigurisht që dicka e tillë është e dëmshme, si për ushqimin dhe shëndetin tonë, ashtu edhe për natyrën dhe botën. Të paktën 800,000 ton plastikë përfundojnë në koshat e botës pasi ne i ruajmë gjërat në friforifer me enë plastike.
Ekspertja Mandy Franis ka një këshillë të thjeshtë për këtë. “Përdorni celikun ose qelqin. Të përdorësh celik ose qelq për të ruajtur ushqimin tënd në frigorifer, është më e shëndetshme dhe gjithashtu më miqësore me mjedisin”, ka thwnw ajo, përcjell albeu