Komisioni për Çështjen e Mandateve dhe Imunitetit do të vendos sot heqjen e imunitetit të deputetit të VMRO-DPMNE-së, Trajko Veljanovski. Kjo nuk ndodhi dje për shkak se në seancë u paraqit një numër i madh i deputetëve të opozitës për të diskutuar. Pushteti dhe opozita zhvilluan debat të ashpër. Deputeti Veljanovski, deklaroi se nuk ndjehet fajtor për akuzat e ngarkuara, respketivisht organizator i ngjarjeve terroriste të 27 prillit. Ai shtoi se ndryshe e ka menduar largimin pas tre mandateve si kryetar i Kuvendit. Por deputeti i shumicës, Goran Misovski, tha se përgjegjësi për ngjarjet e 27 prillit, patjetër duhet të ketë, sepse aty u rrezikua jeta e deputetëve dhe gazetarëve. Misovski, tregoi edhe gurin i cili mund ti kishte marrë jetën ndonjë deputeti.