Lëvizja BESA – Strugë ka reaguar pas vjedhjeve të fundit në disa vendbanime shqiptare. Në reagim thuhet se caku kryesorë i vjedhjes janë dhe vandalizmit janë pronar e banorëve të pa mbrojtur shqiptar.

Ja reagimi i plotë;

REAGIM

Duke u nisur nga shqetesimet dhe ankesat e njepasnjëshme të cilat na vijne nga banoret e vendbanimeve shqiptare në rethin e Strugës, ku cak i vjedhjeve dhe vandalizimit janë pronat e banoreve te pambrojtur shqiptar ne keto lokalitete.
Levizja BESA- dega Strugë i bën thirrje organeve kompetente te sigurisë si dhe komunës se Strugës që te marin masat e nevojshme që keto akte vandale të ndalohen urgjentisht, si dhe pergjegjësit te dalin para drejtësisë.
Në të kundërtën hidhen dyshime serioze që keto dukuri janë pjese e skenareve të errëta ,me qëllimin e vetem që tu rrezikohet e drejta bazë e qytetarëve strugan , e cila eshte siguria e pronës dhe jetes se qytetarëve .

23.02.2019
Levizja BESA-Strugë