Kreu i Aleancës për Shqiptarët Ziadin Sela thotë se pas zhvillimeve të mbrëmshme, kjo Qeveri nuk ka më kredibilitet në betejën që premtuan në sundimin e shtetit ligjor. Për këtë, Aleanca kërkon zgjedhje të parakohshme. Ai dyshon se seanca e mbrëmshme ka qenë skenar mes BDI-së dhe VMRO-së të cilët sipas tij kanë shumë për të fshehur nga krimi dhe korrupsioni në qeverisjen e kaluar. Arsyet se pse BDI-ja do të donte ta mbronte Veljanovskin, sipas Selës mund të jenë të mëdha.