Ndërkaq për VMRO-DPMNE-në dorëheqja e drejtorit të burgut hetues të Shutkës është vetëm aktrim i Qeverisë. Zëdhënësi i VMRO-së opozitare Naum Stoillkovski nuk mjaftohet me masat disiplinore ndaj 11 personave, duke kërkuar hetim detal dhe nxjerrjen e porositësve të incidentit para organeve të drejtësisë.