Skopje, 060611. Zbog ilegalnog financiranja politicke kampanje, u centru Skopja uhicen je bivsi makedonski ministar unutrasnjih poslova i bivsi haski optuzenik Ljube Boskovski. Na slici: uhicenje Boskovskog. Foto: Maja Zlatevska / CROPIX

Në Gjykatën penale sot do të mbahet seancë për rastin “Tortura” të Prokurorisë Speciale Publike për arrestimin e Lube Boshkovskit në vitin 2011, transmeton Portalb.mk.

Në rastin “Tortura” së bashku me Sasho Mijallkovin akuzohen eshë ish-njeriu i parë i Njësisë së “Alfa”, Ivica Antevski –Puki dhe pesë pjesëtarë tjerë të njësisë

Ndryshe, rasti “Tortura” ka të bëjë me arrestimin e Boshkoskit, gjegjësisht për mënyrën e arrestimit të tij, që sipas Prokurorisë Speciale, Mijallkov, ka urdhëruar njësitin special “Alfa” që gjatë aktit të arrestimit të përdorë dhunë fizike dhe psiqike. Sipas PSP-së, përfaqësuesit e njësitit special “Alfa” gjatë arrestimit, Boshkoskin e kanë sharë dhe i kanë shkaktuar dhimbje shpirtërore. Në rasti “Tortura” akuzkohen 7 persona, përveç Mijallkovt akuzohet edhe ish komandanti i “Alfave” Ivica Antevski – Puki.