Para pak çashtesh është mbledhur kuvendi i Lëvizjes BESA në Tetovë, ndërkohë që pritet të diskutohet për dy pika të rendit të ditës. E para është çështja e konfirmimit të përkrahjes për kandidatin e pavarur për president, Blerim Reka, dhe e dyta, diskutimi mbi formimin e shtabit zgjedhor dhe organet e tij.

Kuvendi i BESA-s pritet të del me pres konferencë pas orës 20, kur edhe pritet të prononcohet partia liddhur me vendimet që janë marrë gjatë këtij takimi.

Përndryshe, pas paraqitjes së kandidaturës për president si kandidat I pavarur të profesorit blerim Reka, me përkrahje përveç BESA-s doli edhe Aleanca për Shqiptarët e Ziadin Selës./am/