LDSHM ja dhe anëtarësia e saj në SHBA dhe në Evropë përkrah fuqimisht kandidaturën e prof. Dr. Blerim Reka për kryetar të RMV.

LDSHM-ja me këtë rast i bashkëngjitet përkrahjes dhe propozimit të Lëvizjes Besa dhe Aleancës për Shqiptarët, duke apeluar te shqiptarët në Maqedoni, që ta shfrytëzojnë këtë moment historik për të votuar një shqiptar: profesor doktor shkence, diplomat me karrierë, intelektual dhe njëri i kompletuar i cili do të kontribuojë në ardhmërinë e shtetasve të këtij vendi”, thekson Lidhja e Diasporës Shqiptare për Maqedoni. (INA)