Dita ditës po shtohet numri i qytetarëve, sidomos të rinjve për të braktisur vendin për shkak të jetës së rëndë dhe mungesës së perspektivës. Sipas një sondazhi të realizuar nga portali i njohur “Fakulteti.mk” në Shkup, të rinjtë janë të pakënaqur dhe të dëshpëruar me jetën dhe kushtet që ofron vendi i tyre i lindjes me rrogat mbi 200 euro.

Mbi 83 për qind janë deklaruar se do të braktisin vendin, nëse do tu jepej një shans i vogël. Derisa vetëm 8,3 për qind janë në dilema, derisa 7.9 për qind kanë theksuar se do të nuk do ta braktisin vendin. Anketa është realizuar me mbi 1400 të anketuar, kryesisht lexues të këtij portali, që janë studentë. (INA)