Ekziston një universitet që e ka bërë parim themelor të studiuarin në lëvizje dhe në aktivitet. Ka një Kolegj në Danimarkë që ndihmon të mësosh për botën përmes shkëmbimit të përvojave midis njerëzve, kulturave, vendeve.

Pastaj ka njerëz që përpiqen të mbushin etjen e tyre për dije duke udhëtuar dhe sigurisht duke qëndruar larg nga ‘konventet’. Njëri prej tyre, Gwendolyn Marzulli, ka gjetur ‘shtëpinë’ e vet në Danimarkë dhe tha se pse zgjodhi të ndalonte së studiuari në universitet për filozofi dhe se përse vendosi të diplomohet në pedagogji duke studiur teksa udhëton.

Ai e quan këtë zgjedhje një sfidë, një akt politik, i projektuar për të zgjeruar horizontet e tij dhe të bëhet një mësues në gjendje për të folur para studentëve për kulturat e ndryshme që ka hasur gjatë udhëtimeve.

Vetëm pak muaj më parë, ai u kthye nga udhëtimi i saj kërkimor në Afrikë në një autobus të vjetër, dhe foli për eksperiencën e saj. Ajo tregoi se këto leksione zhvillohen në gjuhën angleze dhe se rëndësi e veçantë i kushtohet leksioneve lidhur me ambientin.