Ekspertët thonë se gjysma e pacientëve kishin simptoma një muaj më parë, por shumica nuk i kushtonin vëmendje atyre.

Te meshkujt zakonisht paraqiten dhimbje në kraharor, ndërsa te gratë vështirësi në frymëmarrje. Problemet e mosfunksionimit të ereksionit mund të shfaqen edhe te meshkujt për shkak të ngushtimit të enëve të gjakut.

Gratë (rreth 70 për qind) kishin ndjenjën e lodhjes së fortë dhe të zgjatur, madje një javë para goditjes. Nëse muskujt e zemrës nuk punojnë siç duhet, mund të shkaktojnë ënjtje të këmbës.

Disa nga pacientët që kishin pësuar një sulm në zemër më vonë thanë se filluan të marrin frymë dhe të kenë dhimbje të dobëta të gjoksit një muaj para sulmit, shkruan Bright Side.

Këto janë gjashtë shenja që mund të shfaqen një muaj para sulmit në zemër:

Lodhje

Frymëmarrje e shkurtër

Dobësi

Marramendje dhe djersitje e ftohtë

Presioni në gjoks

Simptomat e gripit ose ftohjes, si kollë, ethe.