Shkruan në Facebook, Arben Agolli.

Të nderuar miqtë e mij,pasi mora pëlqimin e Kuvendit Qëndror të partisë dhe të kryesisë së lëvizjes Besa,e bëj edhe zyrtarisht publike kandidaturën time për postin e kryetarit të komunë si kandidat i përbashkët i dy subjekteve politike.Me këtë rast jam i bindur për përkrahjen Tuaj pa marë parasysh bindjen politike ose përkatësinë nacionale apo fetare.I juaji dr.Arbeni.

Почитувани мои пријатели,по добивањето на согласноста од Централното Собрание на партијата и претседателството на движењето Беса,и официјално ја објавувам мојата кандидатура за градоначалник на општината како заеднички кандидат на двете политички субјекти.Во ова прилика ја очекувам Вашата подршка без оглед на политичка,национална или верска припадност.Вашиот др.Арбен