Serbia dhe Shqipëria janë dy vendet ekonomikisht që sigurojnë shkallën më të ulët të papunësisë që arrin deri në 12% në vendet e Ballkanit Perëndimor, derisa Kosova, me 29% është radhitur me nivelit më të madh të papunësisë në rajon sipas raportit të Bankës Botërore.

Sipas raportit, vendet e rajonit në vitin 2018 kanë regjistruar ulje të papunësisë nga 16,2 në 15,3%. Rritje më të madhe të punësimeve është shënuar në Shqipëri dhe Mal të Zi (3,3%), pastaj Maqedonia e Veriut (2,1), Bosna dhe Hercegovina (0,8) dhe Serbia (0,5).