Një meteor që shpërtheu mbi Detin Bering në dhjetor u kap në kamera nga teleskopët e NASA-s në qiell.

Vetëm pak minuta pasi meteori shpërtheu më 18 dhjetor 2018, instrumenti me shumë kënd i imazheve Spektro Radiometri (MISR) në bordin e satelitit Tokë kapi skenën në një seri imazhesh. Është e qartë se është hija e meteorit (ose shpërthimi meteorik) i parë i cili duket si një brez i errët në retë më poshtë.

Nëse shikoni nga afër, mund të vini re edhe renë portokalli të zjarrtë që mbeti pas shpërthimit të meteorit, duke e ngrohur ajrin ndërsa kaloi me shpejtësi 115,200 kilometra në orë (71,600 milje në orë).

Shpërthimi ishte i treti më i fuqishmi që ne kemi regjistruar që nga viti 1900, duke shpërthyer me ekuivalentin e 173 kilotonëve TNT mbi 10 herë me i fuqishëm se bomba atomike Hiroshima (15 kiloton).

Ajo vjen pas shpërthimit të Chelyabinsk (440 kilotonë) dhe ngjarjes Tunguska në 1908 (të paktën 3 megaton).

Megjithatë, për shkak se ndodhi në një vend të largët, askush nuk mundi ta shihte atë.

Gjithsesi kjo është diçka pozitive sepse tregon se askush nuk ishte afër dhe në këtë mënyrë askush nuk rrezikoi jetën, ndryshe nga meteori Chelyabinsk, i cili plagosi mbi 1,200 njerëz, kryesisht nga xhamat që fluturuan nga dritaret e thyera.