Hutbeja e Elvis Nacit kësaj radhe ka qenë më ndryshe nga heret tjera ai ka folur rreth muslimaneve dhe krishterëve si dhe per rastin në Zelandën e Re.

Ai në një nga momentet e ligjerimit shp.ërthen ne te qara nga dhembshuria e ligjeratës që e kishte.

Elvisi një teolog i dashur për gjith shqiptarët e më gjërë, ai ka arritur një dashuri të madhe nga besimtarët me atë që po e bën për fenë islame, një hoxhë me plot dituri që mundohet maksimalisht tua shpjegoj gjitha dijet me saktesi./tetova1

Ja ligjerata e plotë e tij, dhe momenti kur ai ja nisi të qaj: