Ditëve të fundit opinioni është dëshmitar i spekulimeve se qeveria po analizon projektin e kanabizimit të vendit!
Sipas qeverisë fillimisht do të ishte një pilot projekt, ku do përfshiheshin dy qendrat më të rëndësishme turistike të vendit Struga dhe Ohri, ku do të legalizohej marihuana dhe do të tërhiqeshin turistët konsumator të këtyre drogave.
Me fjalë të tjera parashihet të krijohen dy mini Amsterdame.
Ajo për të cilën ngre shqetësim Lëvizja BESA ështe fakti se ky pilot projekt do të ishte tejet i dëmshem për banorët e kësaj zone, kriminogjen dhe aspak frytëdhënës.

Në kushtet kur në Strugë mungojnë investimet bazë në infrastrukturën turisktike, mungon përmirësimi i ofertës kulturore, si dhe subvencionimi i operatorëve hotelierik që të mund të jenë konkurues në tregun e mbrendshëm dhe të jashtëm, qeveria në bashkëpunim me partnerët e saj shqiptar në qeveri po tentojnë të krijojnë “Lazaratin” e RMV-së.
Lëvizja BESA me vendosmërinë më të madhe do ti kundërshtojë këto nisma, sikur edhe të jënë në nivelin spekulativ.
Struga dhe Ohri kanë nevojë për politika zhvillimore për mirëqenie dhe siguri të banorëve të saj, jo për DROGË dhe KRIM të shtuar nga vetë pushteti.

29.03.2019
Lëvizja BESA
Departamenti për Ekonomi