Ngjan pothuajse sikur të ishte projektuar qëllimisht për fotot e Instagram-it, por liqeni i kuq i Melburnit është i gjithi natyral dhe është kthyer përsëri në një ngjyrë rozë jo pak të veçantë dhe tërheqëse për njerëzit.

Nestled në një zonë industriale e Melburnit, dhe udhëtarët që e kalojnë atë në Ura e Portës Perëndimore me siguri menojnë se flitet për derdhje toksike. Një konstatim i tillë është i gabuar. Ngjyra e ndritshme si e një trëndafili në liqenin e kripës shkaktohet nga një fenomen natyror.

Një nga arsyet kryesore për ndryshimin është kripa, dhe shumë elemente përbërës të saj.

Megjithëse liqeni tashmë ka shumë kripë gjatë gjithë kohës ai kthehet në ngjyrë rozë në momentin kur nivelet e kripës janë më të larta se zakonisht.

Ka edhe disa përbërës të tjerë të nevojshëm për ta ndryshuar ngjyrën e liqenit: temperaturat e larta, rrezet e forta të diellit dhe mungesa e reshjeve të shiut.


Marrë nga: bbc.com- Përgatiti F.H, SYRI.net