Kafe

Shumë njerëz nuk mund ta imagjinojnë mëngjesin pa një filxhan kafe, por ky ritual i veçantë mund të prodhojë probleme të tretjes nëse ju pëlqen të pini kafe të zezë.

Pirja e kafesë në stomak bosh stimulon prodhimin e acidit në stomak dhe rrjedhimisht irriton traktin e tretjes.

Medikamente ose vitamina

Marrja e medikamenteve në stomak bosh mund të shkaktojë dhimbje stomaku, gjë që mund të ndikojë rëndë shëndetin tuaj.

Megjithatë, ka disa ilaçe që janë rekomanduar për të marrë para ushqimit, kështu që ju duhet t’i kushtojnë vëmendje të madhe udhëzimeve të asaj që merrni.

Çamçakëz

Nuk rekomandohet që të përtypni çamçakëz në stomak bosh, pasi trupi juaj reagon në përtypet si një tregues se ju do të konsumoni ushqim dhe si rezultat stomaku fillon të prodhojë acide për të tretur.

Kur nuk ka asgjë për të tretur, acidi shkatërron rreshtimin e stomakut tuaj dhe, nëse e përtypni, shpesh mund të shkaktojë gastrit.

Trajnime intensive

Nuk është e këshillueshme të stërviteni fort nëse jeni të uritur! Disa njerëz thonë se trajnimi në stomak bosh është më i mirë për humbjen e peshës; megjithatë, kjo gjithashtu do t’ju bëjë të humbisni masën e muskujve.

Nëse i nënshtroheni stërvitjes me intensitet të lartë, presioni i lartë i gjakut dhe shkalla e rritur e zemrës mund të shkaktojnë marramendje, vjellje dhe dhimbje koke.

Lëng portokalli

Në një stomak bosh mund të shkaktojë gastrit, kështu që është mirë për të shmangur konsumimin e frutave, kur ju jeni të uritur.