Kandidati për kryetar shteti Blerim Reka, i cili përkrahet nga dy partitë shqiptare opozitare ka shpalosur moton e tij, me të cilën do të kërkojë mbështetjen e qytetarëve.

“Reka për Republikën” është slogani i kandidatit që mbështetet nga Lëvizja Besa dhe Aleanca për Shqiptarët, i cili në zgjedhjet presidenciale do të garojë me numrin rendor 1.