Javës së kaluar nëpër media dhe rrjete sociale, u shtuan zërat për largimin nga posti i minsitrit të Kulturës, Asaf Ademi, dhe në vend të tij, të vij Edmond Ademi.

Nga burime brenda kabinetit qeveritar, mësojmë se arsyeja që është kthyer në punë Asaf Ademi edhe pse me probleme shëndetësore është që Gashi me Ahmetin të jenë krah Stevo Pendarovskit që të mos humbin ministrinë e Kulturës.