Në ditën e dytë fushatën zgjedhore kandidati për president Blerim Reka e vazhdoi në Batincë, Sopishte dhe Studeniçan. Gjatë mbrëmjes Reka u takua me banorët e këtyre fshatrave, të cilëve u foli mbi dallimin e konsensusit dhe besëlidhjes dhe ujdisë e besëlidhjes.

“Do të mundohemi që tu sqarojmë votuesve që do të dalin më 21 prillë se ku është dallimi midis konsensusit dhe besëlidhjes, ku është dallimi midis konceptit dhe ujdisë. Ne do të mundohemi që të tregojmë se ujdia dhe besëlidhja arrihet midis vëllezërve para se të arrihet midis kojshive”, deklaroi Kandidati për President në Maqedoninë e Veriut, Blerim Reka.