Shfrytëzuesit e rinj që hapin një profil në rrjetin social kanë bërë të ditur se Facebook u kërkoi fjalëkalimin e emailit për të hyrë në llogarinë e tyre.

Sipas Daily Beast, informacioni i parë në lidhje me këtë kërkesë të pazakontë është shfaqur në formën e screenshot në Twitter, gjë që tregon qartë se FB po kërkon të dhëna private nga përdoruesit.

Arsyeja për këtë kërkesë është që nëse përdoruesit lënë fjalëkalimin e tyre të postës elektronike, ata nuk do të duhet të kontrollojnë profilin e tyre nëpërmjet një lidhjeje në një mesazh PE.

Kërkesa për log në email zakonisht vjen në rastin kur Facebook dyshon për një përpjekje për të krijuar një profil “të dyshimtë”. Kjo u konfirmua pasi dikush u përpoq të përdorte një “adresë të rreme në webmail dhe lidhje VPN në Rumani”, shkruan Daily Beast.

Në komentin e tij zyrtar, Facebook ka konfirmuar se një formë kërkese për adresën e emailit dhe fjalëkalimin duket për disa përdorues, edhe pse fjalëkalimet e dhëna nuk arkivohen kurrë.

Gjithashtu u vu re se përqindja e përdoruesve që morën një kërkesë për të dërguar adresën e tyre të postës elektronike dhe fjalëkalimin ishte “shumë e vogël”, raporton Gizmodo.

Ata që kërkuan adresën e postës elektronike dhe fjalëkalimin u regjistruan kryesisht nëpërmjet një kompjuteri desktop, një adresë email që nuk mbështet OAuth – një standard i hapur që lejon aplikacionet e jashtme të kenë një qasje të aprovuar veçanërisht pa ndarjen e informacionit për raportim. OAuth është një standard i përdorur nga shumica e serverëve të email.

Facebook gjithashtu deklaroi në një përgjigje zyrtare se të gjithë përdoruesit që iu ofrua një formë “kontroverse” mund të zbatohej në mënyrë të ndryshme, për shembull, duke përdorur një numër telefoni dhe konfirmoi se së shpejti do të ndalojë të kërkojë fjalëkalimet e email nga përdoruesit e ri.