Zgjedhjet presidenciale sa vijne e me shume po shtohen zerat se cili kandidat do ti fitoj ato.

Kanidati i LSDM dhe BDI Stevo Pendarovski, i VMRO DPMNE Gordana Siljanovska, apo ai i ASH dhe Beses z.Blerim Reka.

Kjo një garë interesante pasi që opozita shqiptare ka kandidatin shqiptar kurse partite shqiptare ne pushtet kanë kandidat te perbashket me LSDM.

Sonte Blerim Reka ne tubimin e tij të radhës u ndal në Saraj, ku u pa nje atmosfere impozante dhe shumë njerëz duke perkrahur maksimalisht kandidatin shqiptar, fjalim mbajten gjithashtu edhe Bilall Kasami dhe Ziadin Sela.