Kandidati presidencial Blerim Reka tha në konventën në Dibër se është koha që edhe shqiptarët të kenë një president shteti. Ai, në prani të udhëheqësve të Aleancës së Shqiptarëve dhe BESA, Ziadin Sela dhe Bilall Kasami, theksoi se ka pesë prioritete kryesore për zhvillimin e vendit dhe 21 prilli është një plebishit për shqiptarët në Republikën e Maqedonisë Veriore, njofton Nova Tv, transmeton Portalb.mk

“Ne kemi folur vazhdimisht vetëm për një shoqëri multietnike kurse duhet të flasim për një shtet multietnik. Kjo duhet të ndodhë më 21 prill, ky është prioriteti i parë. Shqiptarët nuk mund të jenë vetëm një masë amorfe dhe një komb statistikor. Kjo është e papranueshme, prandaj është prioritet i madhe të tejkalohet ky problem”, tha Reka.

Përparësia ime, theksoi ai, është NATO.

“Maqedonia tashmë është e sigurtë se do të bëhet anëtare e Aleancës. Dikush po përpiqet të më tregojë mua si një politikan që dëshiron të parandalojë hyrjen në NATO, kjo nuk është e vërtetë. Marrëveshja e Prespës është për t’u përshëndetur, sepse unë gjithashtu pajtohem se ka zero probleme me fqinjët. Ka një marrëveshje të mirë me Bullgarinë dhe problemet me Serbinë duhet të zgjidhen. Maqedonia nuk ka pasur kurrë probleme me Shqipërinë dhe Kosovën. Shqiptarët jashtë dhe brenda janë për një Maqedoni dhe rajon të qëndrueshëm, unë vetëm do ta thelloj atë. Ne duhet të kapërcejmë problemin e pritjes për 20 vjet të tjera që një shqiptar që të jetë presidenti i vendit”, tha Reka.

Presidenti i Aleancës së Shqiptarëve, Sela para qytetarëve të Dibrës theksoi se partitë maqedonase qoftë LSDM ose VMRO-DPMNE janë ndihmuar vazhdimisht nga njerëz servilë që janë në qeveri që nga viti 2002.

“Ata në qeveri janë në një gjendje me interes të kushtëzuar, dhe shqiptarët tani kanë nevojë për shqiptarë të pastër. Shqiptarët këtë herë vendosën të votojnë për një president shqiptar të vendit i cili është një person i plotë dhe meriton të jetë president i Republikës së Maqedonisë Veriore. Mjaft ishte dhënia e mbështetjes atyre që janë në politikë me interesa të mëdha për veten e tyre dhe janë pjesë e shërbimeve të UDBA-s, dhe në politikë ata janë për t’u shmangur problemet me ligjin. Ne besojmë se më 21 prill, shqiptarët më në fund do të votojnë për një shqiptar”, tha Sela.

Udhëheqësi i Besës, Kasami theksoi se më në fund shqiptarët kanë kandidatin e tyre për president.

“Ai është i pavarur dhe i bashkoi partitë e opozitës shqiptare. Ne presim që të gjithë shqiptarët të votojnë më 21 prill për Rekën, që është kandidati më i mirë. Një kandidat nuk kërkoi as votat e shqiptarëve, ndërsa tjetri, nuk foli prapë shqip, kurse i duan votat”, tha Kasami.

Në Konventë, si dhe Sela dhe Kasami shpallën një fitore të sigurt për kryetarin e komunës së Dibrës, Arben Agolli, i cili është nga Aleanca për Shqiptarët.

“Agolli është zgjidhja më e mirë për kryetar”, tha Sela.