Dihet prej kohësh që nivelet e larta të kolesterolit lipoprotein të densitetit të ulët (LDL-C) – njohur si kolesterol “i keq” mund të çojë në probleme serioze shëndetësore.

Shkaktarët e kolesterolit janë të shumtë e të ndryshëm, duke përfshirë ushqyerjen e keqe, mungesën e aktivitetit fizik por edhe stresi.

Megjithat ka diçka që mund të konsumoni çdo ditë dyhe do ju ndihmojë në uljen e nivelit të keq të kolesterolit.

Gjysmë molle të kuqe në ditë

Molla e kuqe ofron antioksidantët më të mirë. Ajo është gjithashtu e pasur me fibër, flavonoidë dhe ushqyes të tjerë.

Frutat në përgjithësi kanë një ndikim të fortë tek njerëzit që vuajnë nga niveli i lartë i triglicerideve dhe shkaktojnë dhjamosje të mëlçisë.

Për këtë shkak, ekspertët rekomandojnë që të konsumoni vetëm një gjysmë molle të kuqe në ditë kundër kolesterolit.