Shkruan Dervish Alimi, anëtar i kryesisë qendrore të Lëvizjes BESA
Koncensus d.m.th. arritja e kompromisit me lëshimin pe të 2 palëve. Kur lëshon pe vetëm njëra palë d.m.th. dorëzim dhe kapitullim përpara forcës më të madhe të palës tjetër. Një kandidat apartiak që vjen nga rradhët e intelektualëve të pavarur dhe i pranueshëm për një spektër më të gjerë politik do të mund të quhej koncensual, ndërsa një kandidat partiak i partnerit më të madh qeveritar është koncensual vetëm ndërmjet partnerëve të koalicionit.

Prandaj, Ju lutemi të mos na shitni dushk për gogla, se na ofendoni inteligjencën, si neve ashtu edhe elektoratit…!