Ashtu siç ishte edhe parashikuar në orën 14:o0 ka filluar protesta e organizuar nga familjaret El Chekës, i njohur në opinion për publikimet e “bombave”, biseda të përgjuara mes zyrtarëve të lartë të BDI-së. Disa nga protestuesit nisen edhe valle me këngë patriotike shqiptare. pavarësisht incidentit që ndodhi para se te fillonte protesta mes familjarëve të tije dhe Ismet Gurit. Rreth sheshit Skenderbeu ka shumë uniforma policore ndërkohë që numri i protestuesve është mbi 100 persona.

“Problemi im, nesër mund te jete problemi yt”, “BDI jashtë parlamentit”, “Hetim ndërkombëtar për rastin e Almirit”, shkruhet në disa nga pankartat që protestuesit mbanin në duar.