Dhimbje dhe Ngadhënjim
Image
A po i kujton dikujt ky gej regjizorin me bazë në Madrid me filmin e fundit Pedro Almodóvar?

Po, dhimbja dhe lavdia është oferta më autobiografike e Almodovar-it, një dramë e butë komedi në të cilën një autor i plakur (Antonio Banderas) në karrierën e tij, lidhet me kolegët dhe të dashuruarit e vjetër dhe kujton nënën e tij, e cila luhet në flashback nga sigurisht, Penelope Cruz. Është një koleksion simpatik modest i bisedave të zhurmshme dhe reflektimeve nostalgjike. Filmi u shfaq në Kanë, ku Banderas fitoi çmimin e aktorit më të mirë për performancën e tij “të ngrohtë dhe të nuancuar”.

Fast and Furious: Hobbs & Shaw
Image
Me gjithë respektin e duhur ndaj Vin Diesel, gjëja më e mirë për filmin e fundit Fast & Furious ishte ballafaqimi përçarës midis agjentëve sekretë Dëayne Johnson dhe Jason Statham, Luke Hobbs dhe Deckard Shaë.

Tani këta njerëz frenetikë bashkohen kundër Brixton Lore (Idris Elba), një djalli cili mund të tingëllojë si një libër i vetë-publikuar i anekdotave në jug të Londrës.

I verbuar nga drita
Image
Ky film është bazuar në një memorial të gazetarit Sarfraz Manzoor, ‘Blinded by the Light’, është një dramë komedi për Javedin (i sapoardhuri Viveik Kalra), një adoleshent pakistanezo-anglez në vitet 1980 që ëndërron të jetë shkrimtar, por që dekurajohet nga kundërshtimet e familjes dhe nga racizmi i vendasve të Lutonit.

Pastaj dëgjon himnin e fortë, por të butë, të Anthem of the Boss.

Kuzhina
Image
Një vit më pas nga dalja e vejushave të Steve McQueen, këtu vjen një film me një koncept të ngjashëm: tre gra pa përvojë kriminale marrin përsipër aktivitetet e shtrembëruara të burrave. Por vendosja e yjeve yjor dhe periudha dalluese duhet të sigurojnë që Kuzhina të përgatisë një identitet të vetin.

Melissa McCarthy, Tiffany Haddish dhe Elisabeth Moss ishin një treshe e grave gangstere me flokë të Farrah Faëcett në vitet 1970 në Nju Jork.

Ndërsa burrat e tyre janë prapa hekurave, gratë marrin përsipër bizneset e pista të burrave të tyre, dhe së shpejti zbulojnë se janë edhe më të afta se burrat.

Çfarë do të bësh kur bota të marrë flakë?
Image
Në verën e vitit 2017, një komunitet i Luizianës, i varur nga varfëria, u trondit nga një varg vrasjesh raciste. Regjisori dhe italian Roberto Minervini ishte atje për të filmuar takimet dhe marshimet që pasuan. Dokumentari i tij tregon njerëz të dëshpëruar duke u sulmuar nga Ku Klux Klan dhe duke u injoruar nga autoritetet.

Por ka njëfarë shprese e cila duhet gjetur në dashurinë dhe solidaritetin e tyre. Ka gjithashtu kaq shumë energji dhe dialog të paharrueshëm në film.

Marrë nga: bbc.com-Përgatiti: F.H, Syri.net.