Fotografitë e bukura nga Shkupi i vitit 1951 tregojnë realitetin e mirë shqiptar në këtë qytet.

Shkupi ndër vite është tronditur nga plot ngjarje makabre por gjithmonë shqiptarët e Shkupit kanë gjetur prehje dhe bashkëjetesë. E njëjta ndodhë edhe sot.

Në këto fotografi të sjella nga Albanian Historical Society shihet jetesa e tyre në atë periudhë, konkretisht shihen shqiptarët në tregjet e Shkupit.https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s640x640/67335670_2367696300004669_7378786207171346432_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_eui2=AeF3EKsFyII2AxCVLuK1TiXz_d90cgeIAv5HfZJ3W_5a3r_XRBH_kSE0zpSFF4HoKpvXafSQx2wAsBvzg-3tC_tGW4sJQh8KKJF8bOmJAaGB5w&_nc_oc=AQk-1Lu21XVT6ZO8hmyx026aCEXl16GZakxsAx0bq8qZky1MKhGWcAPdw1YZb5g3fB4&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=c9f2c408dbeb1e226b430080030c6db0&oe=5DE8E93E