Shujtat e pasura me fara kungulli kanë treguar një rrezik më të zvogëluar për krijimin e kancerit në stomak, gji, mushkëri, prostatë dhe zorrë të trashë.

Një studim zbuloi se gratë që konsumonin fara të kungullit janë më pak të ekspozuara tek gratë pas menopauzës, njofton Klan Kosova.

Studime të tjera sugjerojnë që linjanët në farat e kungullit mund të luajnë një rol kryesor në parandalimin dhe trajtimin e kancerit të gjirit.

Gjithashtu studimet e mëtejshme zbuluan se një shtesë që përmban farat e kungullit kishte potencialin për të ngadalësuar rritjen e qelizave të kancerit të prostatës.