Një fshat në Poloni, i quajtur Miejsce Odrzanskie dominohet nga gratë pasi nuk lindin djem tash gati dhjetë vjet.

Kryetari i fshatit, është një grua, të gjithë zjarrfikësit e rinj janë gra dhe janë po gratë ato që drejtojnë traktorët nëpër fusha, punë këto dy të fundit që, zakonisht jemi mësuar të shohim një mashkull në krye, transmeton Shqip.

Në 10 vitet e fundit nuk ka lindur as edhe një djalë dhe nëse situata vazhdon kështu, burrat mund të zhduken nga zona një ditë.

Kryetarja e fshatit, Krystyna Zykziak, 67 vjeç, tha: “Ndoshta ka diçka në ujë. Gjithnjë ka pasur më shumë gra në gjeneratat e vjetra në Poloni, pasi ata jetojnë më gjatë se burrat. Por tani nuk kemi asnjë burrë nën një moshë të caktuar.”