Njerëzit zakonisht thonë se njerëzit inteligjent janë persona me fat sepse kanë lindur më këtë dhunti por kjo nuk është gjithmonë e vërtet. Inteligjenca mund të jetë e trashëguar por edhe e fituar.Sipas ekspertëve, ambienti përreth jush mundet të ju ndikojnë tejet shumë në aftësitë e trurit tuaj dhe në mënyrën se si punoni. Sido që të jetë, është vëzhguar se njerëzit inteligjent tregojnë të njëjtat sjellje dhe kanë shumë gjëra të përbashkëta.Këtu i gjeni disa prej gjërave që njerëzit inteligjent i bëjnë, raporton “Bright Side”.
Merren më punët e veta dhe jo me të tjerët

T’i gjykoni të tjerët dhe të bëni thashetheme janë gjëra të cilat njerëzit inteligjent i injorojnë. Ata nuk gjykojnë dhe nuk shqetësohen asnjëherë se çfarë po ndodh me jetën e të tjerëve. Në fakt, sipas studimeve të fundit njerëzit inteligjent janë më të lumtur kur janë vetëm në mënyrë që të i bëjnë gjërat e tyre vetëm pa u shqetësuar për të tjera gjëra.Kanë shumë sens të humoritNjë person që është në gjendje të kthej çdo gjë në humor dhe të i bëjë të tjerët të qeshin nuk është asgjë tjetër përveç se një shenjë e inteligjencës. Kërkohen aftësi kreative që të gjehet humor në çdo ditë të jetës. Flasin me vetën e tyreHulumtuesit kanë gjetur se se njerëzit të cilët flasin me veten, në kokën e tyre apo edhe me ze, janë më shumë inteligjent sesa ata që nuk flasin. Të flisni me vetën bënë që truri juaj të bëhet më i mprehtë, të rritni kujtesën dhe ju ndihmon të organizoni mendimet e juaja.

Dëgjojnë muzikë shumë shpeshTë gjithë dëgjojnë muzikë, por ata që i shihni shumë shpesh me kufje në vesh janë më inteligjent. Në një studim të tanishëm, është gjetur se jo vetëm njerëzit që dinë të luajnë një instrument muzikorë kanë një nivel më të lart të inteligjencës, por edhe ata të cilët dëgjojnë muzikë gjatë tërë kohës janë posedojnë po ashtu këtë aftësi.Ata punojnë në mënyrë të mençur, jo të vështirëE kundërt me atë që besohet, njerëzit inteligjent nuk mësojnë apo punojnë gjatë tërë kohës. Në fakt, ata janë shumë dembel dhe për shkak të kësaj arsye, ata mundohen të gjejnë mënyrën më të lehtë për t’i përfunduar detyrat e tyre pa punuar shumë.

Ata gjithmonë janë duke kërkuar për përgjigjeMendjet inteligjente janë gjithmonë kurioze. Ata gjithmonë janë duke kërkuar përgjigje dhe duke eksploruar mistere.Ata i pranojnë gabimet e tyreTë pranoni gabimet e juaja është një aftësi që njerëzit inteligjent e kanë dhe që mundohen të mësojnë nga gabimet e tyre.Ata hanë çokolladëJu që e dashuroni çokolladën tuaj, është koha të shkëlqeni. Sipas një studimi, të hani çokolladë rregullisht e përmirëson funksionimin e trurit, dhe si rezultat ju bënë më të mprehtë dhe më të mençur.Nuk flasin shumëNjerëzit inteligjentë nuk bëhën pjesë e shumë bisedave. Ata dëshirojnë të i mbajnë gjërat për vete pasi që janë të rrethuar nga mendimet e tyre. Është vëzhguar se njerëzit të cilët flasin më pas janë më inteligjent.Arsyet janë këto:Janë shumë të logjikshëm për të mbajtur një bisedë kur nuk i sjell asnjë përfitimeNuk ju intereson. Më mirë dëshirojnë të bëjnë diçka produktive sesa të bëjnë thashetheme. /lajmi.net/