Edhe pse ju keni një rekomandim se sa pastrues duhet të vendosni në një cikël larjeje, shumica e prodhuesve e teprojnë – në mënyrë logjike, të konsumoni më shumë produkte dhe të blini më shpesh.

Shumë pastrues është i dëmshëm si për buxhetin ashtu edhe për veshjen, por gjithashtu ndikon në mënyrë drastike faturën tuaj të energjisë elektrike!

Jo vetëm që pastruesit e tepërt në rrobat tuaja do të lënë njolla të bardha, pluhuri i tepërt gjithashtu do të bllokojë kullon tuaj, gjë që do të bëjë që makina të harxhojë dy herë më shumë rrymë.

Sa pastrues duhet përdorur?

“Para së gjithash, është e rëndësishme të theksohet se më shumë pastrues nuk do të thotë lavanderi më e pastër, edhe pse shumica e njerëzve mendojnë kështu. Njerëzit derdhin pa dashje pluhur dhe kështu dëmtojnë vetëm rrobat dhe makinën”, thotë Mary Gallagher, specialiste e lavanderisë në një fabrikë pëlhure.

“Tre elemente janë thelbësore për larjen e mirë: temperatura e ujit, centrifuga dhe një kombinim i larësit dhe zbutësit. Vetëm kur këto tre elementë të optimizohen, lavanderia do të jetë vërtet e pastër, ”shpjegon ajo.

Siç këshillon ajo, është e rëndësishme të zgjidhni temperaturën më të lartë të mundshme të larjes, pasi një temperaturë më e lartë do të thotë lavanderi më e pastër.

“Zgjidhni një program me flukse më të gjata. Sa i përket pastrimit, është e rëndësishme që ajo të jetë me cilësi të mirë. Udhëzimet mund të tregojnë që duhet të përdoret më shumë pastrues sesa duhet. Në këtë rast, përpiquni të gjeni sasinë e rekomanduar më të ulët të larësit në paketim. Nëse nuk thuhet, thjesht zvogëloni sasinë derisa të gjeni masën ideale ”, këshillon Gallardi.

Ajo shton se është më mirë të matni pluhurin sesa ta derdhni direkt në makinë, pasi vetëm atëherë do ta dini me siguri sasinë e nevojshme.