Insektet kanë zhvilluar disa metoda të çmendura për t’u mbrojtur, pasi ato zakonisht do të jenë gjithmonë ushqim për diçka tjetër për shkak të përmasave të trye të vogla.

Disa kafshojnë, disa kafshojnë dhe të tjerët si brumbulli bombardues thjesht nuhasin si mbeturina të padurueshme. Por, cila prej tyre lëshon më shumë helm? Së pari, Enciklopedia Britannica vëren se ekziston një ndryshim i madh midis helmuesve dhe helmimeve.

Ndaj edhe gjallesat duhet të përcaktohen për nivelin e helmit jo kur jemi duke i konsumuar ato por në momentin që ne marrim një kafshim prej një x gjallese sa do helmohemi? Këtu mund të kuptohet.

Milingona e korrjes! Sipas librit të regjistrave të insekteve nga Universiteti i Floridas, këto milingona, konkretisht speciet e milingonave të Harvesterit Maricopa, kanë helmin më toksik bazuar në vlerat LD50 të minjve.

LD50 për helmin e milingonave të korrjes në brejtës është 0.12 mg / kg.

Natyrisht, ne jemi një specie e ndryshme dhe peshojmë shumë më tepër. Sipas UF, një kafshim i këtij insekti do të na kishte shkaktuar dhimbje të forta deri në katër orë.

Pra, ndërsa ky është objektivisht insekti më toksik helmues në botë, nuk është aspak më i rrezikshmi për njerëzit.

Ky titull mbahet nga mushkonjat, të cilat sipas raporteve të BBC janë përgjegjëse për rreth 725,000 vdekje në vit, për shkak të sëmundjeve të përhapura përmes kafshimeve.
Marrë nga: grunge.com-Përgatiti: F.H, Syri.net