Disney ka krijuar tregime të mahnitshme që kanë përcjellë fëmijërinë tonë. Shumë nga personazhet e Disney janë bërë të preferuarat tona, dhe disa prej tyre janë me të vërtetë afër zemrave tona. Megjithatë, ajo që ju ndoshta nuk e dini është se shumë prej tyre bazoheshin në njerëz të vërtetë dhe në disa raste, të famshëm.

1. Të 4 vokat – The Beatles

Ndërsa prodhoi versionin e animuar të romanit The Jungle Book, Disney dhe kineastët përgjegjës për adaptimin, konceptoi një paraqitje mjaft të zgjuar të Beatles. Ishte viti 1967 dhe ata tashmë ishin një nga bandat më të njohura të kohës, përcjell rtv21.tv. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison dhe Ringo Starr do të siguronin zërat që qëndronin pas 4 krahëve. Kafshët gjithashtu do të kishin stil të flokëve të çmendur dhe do të këndonin këngë. Megjithëse grupi frymëzoi zogjtë, kjo nuk ishte arsye e mjaftueshme për të ecur përpara me planin.

2. Maleficent – Eleanor Audley

Eleanor Audley jo vetëm që i dha një zë Maleficent në Sleeping Beauty, por kineastët Disney gjithashtu i kërkuan asaj që të performojë dhe filmojë skenat që do të ndihmonin animatorët të prodhonin karakterin imagjinar. Kjo do të thotë që tiparet dhe gjestet e aktores frymëzuan lëvizjet dhe fytyrën e Maleficent. Për më tepër, Eleanor shërbeu gjithashtu si frymëzim për krijimin e personazhit të animuar, Lady Tremaine, njerka legjendar dhe e keqe e Hirushes.

3. Jessica Rabbit – Rita Hayworth

Who Kornis Rabbit Rabger? u bë një ikonë për shkak të portretizimit të saj në film dhe figurës së saj mahnitëse. Por pamja e saj nuk ishte thjesht çështje fati: Jessica Rabbit u bazua në aktoren e bukur Rita Hayworth.

4. The Crazy Hatter – Ed Wynn

Mad Hatter është një nga personazhet më të veçantë dhe unikë të Alice në Alice në Wonderland. Në film, Hatter u frymëzua nga gjestet, pamja dhe personaliteti i aktorit Ed Wynn. Ai ishte gjithashtu zëri prapa personazhit, kështu që është e drejtë të thuhet se ai shërbeu si një model i përsosur për animatorët.

5. Edna Moda – Linda Hunt

Besohet se historia e Edna, personazhi në The Incredibles, fillimisht u bazua në jetën e stilistit Edith Head. Sidoqoftë, personazhi ka një ngjashmëri pothuajse të përsosur me aktoren Linda Hunt.

6. Cat Scat – Louis Armstrong

Scat Cat nga The Aristocats ishte një rol i shkruar fillimisht për Louis Armstrong, këngëtari dhe trumbetuesi i shquar i xhazit. Ideja ishte që ai t’i jepte zë maceve popullore, e cila fillimisht do të quhej Satchmo the Cat. Fatkeqësisht, për shkak të problemeve të papritura shëndetësore, Armstrong nuk mund të jetë pjesë e projektit. Kjo i detyroi kineastët që ta zëvendësojnë me muzikantin Scatman Crothers. Për këtë arsye, ata riemëruan personazhin Scat Cat, dhe shkruajtën një këngë të re për të që performuan Crothers.

7. Dr. Facilier – Michael Jackson