Vonesat në zbatimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve dhe në themelimin e inspektoratit që do të jetë kompetent për monitorimin e përdorimit të tij ka bërë që ai të varet kryekëput nga vullneti i institucioneve. Në mungesë të inspektorëve real, zv.kryeministri Bujar Osmani në një video-material të publikuar nga vetë ai, i shoqëruar nga drejtori i Agjencisë për zbatimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve, Ylber Sela, bëjnë xhiro në Shkup dhe ndalojnë në hyrje të institucioneve për të konstatuar gjendjen.

Artikulli paraprakSeancë e Qeverisë, temat e antikorrupsionit në programet shkollore
Artikulli tjetërRikthehen ethet e Ligës së Kampionëve, këto ndeshje zhvillohen sonte