Në një takim miqësorë mes presidentit të vendit dhe kreut të këshillit të Evropës, Stevo Pendarovski dhe Donald Tusk u këmbyen mendime për gjendjen e përgjithshme në Maqedoni dhe rajon, si dhe për aspiratat e shtetit për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Presidenti Pendarovski ka theksuar se Maqedonia në dy vitet e fundit ka sjellë vendime të rënda për çështje shumë të ndjeshme, përfshi edhe Marrëveshjen e Prespës me republikën e Greqisë dhe Marrëveshjen për miqësi, fqinjësi të mirë dhe bashkëpunim me Republikën e Bullgarisë.

Presidenti Pendarovski ka shprehur pritjet se Këshilli i Evropës në tetor do t’i vlerësoj përpjekjet e vendit dhe do ta verifikoj rekomandimin e 10-të të Komisionit Evropian përmes caktimit të datës për fillim të negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian.